U bevindt zich hier: HomeJeugdKindernevendienst

Kindernevendienst

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er tijdens de morgendienst een eigen kerkdienst, de kindernevendienst.

De kinderen gaan eerst mee de kerk in met hun ouders. Na het gesprek van de dominee met de kinderen gaan de kinderen met de leiding naar hun eigen ruimte. Daar wordt er gebeden en een Bijbelverhaal verteld. Met het thema van het verhaal gaan de kinderen aan de slag, er wordt iets geknutseld of getekend. Ondertussen kan er gezongen of gekletst worden. Daarna komen ze weer bij de ouders terug in de kerk en kunnen ze de mooie knutselwerkjes laten zien aan hun ouders. In de periode voor Kerst en Pasen werken we vaak wat langer tijdens de kindernevendienst aan een speciaal werkje. Zo leren we de kinderen zich voor te bereiden op deze feesten volgens een bepaald project.

Voor meer info: