Door de kinderen van de kindernevendienst worden gesponsord :

Starlyn Perez Diaz

Woont in de Dominicaanse Republiek in een wijk van de havenstad Haina.

Hij woont daar met zijn moeder en 3 broertjes. Starlyn is een leuk joch. Hij was erg blij met de cadeautjes en werkjes die we van de kinderen van de kindernevendienst van de Gasthuiskerk hadden meegekregen.

Soledad Motor

Ook zij woont in de Dominicaanse Republiek. Vlakbij Starlyn in de havenstad Haina.

Zij woont samen met haar moeder en 3 zusjes. Haar vader is erg ziek en woont buh hun oma omdat er niet voldoende plaats is in het huisje.

Aan de kinderen van de Gasthuiskerk te Bolsward,

Op donderdag 23 februari 2017 heb ik jullie Compassionvriendje en vriendinnetje bezocht.

Als eerste ging ik naar Starlin. Om in zijn huis te komen, moet je door een steegje lopen en een trapje op. Starlin zijn moeder was net bezig met het schoonmaken van de vloer. De vloer was nat en het rook er lekker. Samen met de mevrouw van Compassion mocht ik binnen komen. Starlin kwam vanuit een andere kamer naar mij toe. Er volgde een berenomhelzing. Het gaat goed met hem en met zijn broertjes. Hij gaat graag naar school. Speelt met zijn vriendjes spelletjes. Een soort tikkertje is bij hem favoriet. Op dit moment heeft de moeder van Starlin geen werk. Ze verdient dus geen salaris. Starlin zijn oom helpt hen een beetje met het betalen van de boodschappen. Het tasje met al jullie cadeautjes heb ik afgegeven. Er was geen tijd om de pakjes uit te pakken. Starlin was wel nieuwsgierig. Hij keek steeds naar het leuke tasje. We zijn maar even geweest omdat we ook een bezoekje aan Solidad moesten brengen. Voordat we weggingen, hebben we met elkaar gebeden.

Snel weer terug naar het busje wat mij naar Starlin had gebracht. Er volgde een tocht door allerlei smalle straatjes. We kwamen in de straat van Solidad aan. Solidad woont in een kleiner huis dan Starlin. Bij Solidad moet je een trapje af om bij de voordeur te komen. Er zit geen bel bij de voordeur. De mevrouw van Compassion heeft wel een paar keer geklopt voordat de moeder van Solidad de deur openmaakte. Solidad was niet in de kamer. Ze kwam later binnen. Het gaat goed met haar. Ook met haar moeder, oma en kleine neefje gaat het prima. Helaas ziet ze haar kleine neefje niet vaak omdat hij ver weg woont. Solidad haar zusje is ziek. Ze heeft iets aan haar ogen. De dokter weet hoe het behandeld moet worden maar het zal wel even duren voordat ze beter is.

Misschien moet ze een bril gaan dragen. Ook Solidad was blij met het tasje vol cadeautjes. Ze bedankt jullie voor zoveel pakjes. Tijdens een eerder bezoek heb ik de poes van Solidad gezien. De poes is inmiddels flink gegroeid. Helaas was het een kort bezoekje en heb ik niet zoveel kunnen vragen.

Met vriendelijke groet,

Conny van Vliet