U bevindt zich hier: HomeDe GemeenteZWO

ZWO (Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingswerk)

De commissie voor Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking is een commissie die bestaat uit leden van de Martinigemeente en de Gasthuiskerk van Bolsward.

De commissie wil beleid maken voor ZWO. Dat houdt in, de gemeenteleden activeren en betrekken bij het werk van Zending, Werelddiakonaat en Ontwikkelingssamenwerking, zodat een ieder zich bewust wordt van de gelijkwaardigheid van de naaste ver weg en dat de gemeenteleden inspireert dit concreet en praktische vorm te geven in hun eigen leven hier ter plaatse. Zodat aan Gods opdracht aan zijn wereldwijde kerk gestalte gegeven kan worden in het leven van gemeenteleden.

De ZWO commissie ondersteunt de volgende projecten:

 

Dokter Ramona

  • Het doel van Dr. Ramona Fonds is: "het scheppen van voorzieningen zodat voortdurende primaire medische zorg kan worden verleend aan de inwoners van de Dominicaanse Republiek, en in voorkomende gevallen het verlenen van humanitaire hulp en zorg".

Praktisch betekent het dat de stichting Dr. Ramona Sanchez financieel ondersteunt. Hiermee kan zij een keer per maand spreekuur houden in 2 bergdorpen, Los Anones en Manomatuey. In dit gebied van de Dominicaanse Republiek ontbreekt elke vorm van basisgezondheidszorg. Lees verder.

Mano a Mano

  • Mano a Mano is een christelijke organisatie die hulp verleent in de Dominicaanse¬†Republiek waar die hulp ook maar nodig is. In veel ontwikkelingslanden ontbreekt het aan goede woningen of gebouwen voor onderwijs, gezondheidszorg en schoonwatervoorziening. Mano a Mano voert projecten uit met groepen vrijwilligers die hun handen uit de mouwen willen steken. Door jarenlange ervaring in de Dominicaanse Republiek weten we de hulp daar te brengen waar het nodig is.Lees verder