U bevindt zich hier: HomeDe GemeenteKerkelijk werker

Kerkelijk werker

Hieke Plantinga-Folkertsma

Geboren op 27 februari 1963 in het ziekenhuis te Sneek en opgegroeid nabij Hindeloopen. Na de opleiding aan de analistenschool werkte ik als medisch analiste in Den Helder en Leeuwarden. In 1987 ben ik getrouwd met Johannes Plantinga, die samen met zijn broer een melkveebedrijf heeft. Dat was eerst in Parrega en later in It Heidenskip. Ik ben gestopt met werken toen onze drie zoons werden geboren en nog klein waren. Toen de jongens naar school gingen ben ik weer parttime begonnen met werken als taxichauffeur. Dit was beter te combineren met mijn gezinssituatie dan een baan waarbij ik hele dagen van huis zou zijn. Ook het contact met mensen was voor mij erg belangrijk.

In 2006 ging een lang gekoesterde wens in vervulling; ik begon met de opleiding Theologie aan de Noordelijke Hogeschool te Leeuwarden. Al heel snel na mijn diplomering in oktober 2010 hoorde ik dat er in de Gasthuiskerk werd gezocht naar een kerkelijk werker. De predikantsplaats was vacant. Er was wel een interim-predikant, ds. Wim Andel, maar hij had maar beperkte werktijd. Aan het pastoraat kwam hij niet toe. Per 1 december 2010 werd ik in de bediening gesteld als kerkelijk werker voor 16 uur per week.

Mijn werk in de gemeente bestaat voornamelijk uit pastoraat en voorgaan in rouwdiensten en  kerkdiensten in Huylckenstein. Na anderhalf jaar is de predikantsvacature gelukkig ingevuld en is ds. Jaap van der Windt mijn nieuwe collega. We zullen nu samen de taken verdelen waarbij voor mij de nadruk zal blijven liggen op het pastoraat.

Met vriendelijke groet,

Hieke Plantinga